Túl drágák, az állaguk pedig gyakran rágós vagy morzsálódó? Otthon is próbálkoztál már, de mindig valami hiányzott?
Ne aggódj, nem kell profi péknek lenned ahhoz, hogy finom, házi gluténmentes kenyeret süss. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan készítheted el kenyérsütő géppel, minimális erőfeszítéssel, maximális eredménnyel.
5 dl langyos víz
1 evőkanál olaj (pl. hidegen sajtolt napraforgóolaj)
500 g gluténmentes lisztkeverék (kipróbált lisztkeverék itt)
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál só
1 tasak (7 g) szárított élesztő (megbízható élesztő itt)
Ennyi cukor belefér
Öntsd a vizet és az olajat a kenyérsütő gép tartályába.
Erre szórd rá a lisztkeveréket, majd a tetejére a cukrot, sót, végül az élesztőt.
Állítsd be a gépen a francia kenyér programot.
A program lejártával hagyd 10-15 percet hűlni, majd borítsd ki a kenyeret rácsra vagy deszkára.
Ez az egyik legjobb befektetés lehet, ha gluténmentes étrenden vagy. Ez a népszerű kenyérsütő gép például több programmal és előre beállítható időzítéssel is rendelkezik – ideális otthoni sütéshez.
Gyors és kényelmes – nincs dagasztás, formázás
Megbízható – a kenyér minden alkalommal jól sikerül
Sokkal olcsóbb, mint a bolti alternatívák (négysze, ötször!)
Testre szabható – adhatsz hozzá napraforgómagot, chiamagot, lenmagot vagy akár gluténmentes zabpelyhet is
Bár elsőre talán nem tűnik tipikus férfifeladatnak, én mégis szívesen veszem fel a kötényt, ha kenyérről van szó. Férfiként is megbirkózom a sütéssel – főleg, ha látom, mekkora örömet okoz a feleségemnek egy friss, illatos, gluténmentes kenyér reggelire vagy vacsorára. Nálunk ez már nem csak egy recept, hanem egy kis közös szertartás lett. És tudod mit? Megéri.
Új forma, új élet
Kattints ide, és fedezd fel, hogyan alakíthatod át a tested és az életed már ma!
Szolgáltatásaim
Iratkozz fel!
© Fitblast I Sütik | Adatkezelés | ÁSZF