Gluténmentes kenyér kenyérsütő gépben – egyszerű, mégis tökéletes

Eleged van a bolti gluténmentes kenyerekből?

Túl drágák, az állaguk pedig gyakran rágós vagy morzsálódó? Otthon is próbálkoztál már, de mindig valami hiányzott?

Ne aggódj, nem kell profi péknek lenned ahhoz, hogy finom, házi gluténmentes kenyeret süss. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan készítheted el kenyérsütő géppel, minimális erőfeszítéssel, maximális eredménnyel.

Hozzávalók:

Ennyi cukor belefér

Elkészítés lépésről lépésre:

  • Öntsd a vizet és az olajat a kenyérsütő gép tartályába.

  • Erre szórd rá a lisztkeveréket, majd a tetejére a cukrot, sót, végül az élesztőt.

  • Állítsd be a gépen a francia kenyér programot.

  • A program lejártával hagyd 10-15 percet hűlni, majd borítsd ki a kenyeret rácsra vagy deszkára.

Ma még nincs kenyérsütő géped....

Ez az egyik legjobb befektetés lehet, ha gluténmentes étrenden vagy. Ez a népszerű kenyérsütő gép például több programmal és előre beállítható időzítéssel is rendelkezik – ideális otthoni sütéshez.

Miért működik a recept?

  • Gyors és kényelmes – nincs dagasztás, formázás

  • Megbízható – a kenyér minden alkalommal jól sikerül

  • Sokkal olcsóbb, mint a bolti alternatívák (négysze, ötször!)

  • Testre szabható – adhatsz hozzá napraforgómagot, chiamagot, lenmagot vagy akár gluténmentes zabpelyhet is

Bár elsőre talán nem tűnik tipikus férfifeladatnak, én mégis szívesen veszem fel a kötényt, ha kenyérről van szó. Férfiként is megbirkózom a sütéssel – főleg, ha látom, mekkora örömet okoz a feleségemnek egy friss, illatos, gluténmentes kenyér reggelire vagy vacsorára. Nálunk ez már nem csak egy recept, hanem egy kis közös szertartás lett. És tudod mit? Megéri.

Új forma, új élet

Kattints ide, és fedezd fel, hogyan alakíthatod át a tested és az életed már ma!

"Tégy az egészségedért ma, élvezd holnap!"